نوشته شده توسط : بیسیمچی

 

شهادت امام کاظم علیه السلام

هارون برغم آن كه در عرصه سياست آن روز چهره قدرتمندى بود در جبهه مبارزه با خط امامت با ناكامى روبه رو شد؛ ناچار تصميم به قتل رهبرى آن گرفت. هارون هرچند بارها با احضار امام كاظم علیه السلام به قصر تصميم به كشتن آن حضرت گرفت ولى موفق نشد تا آن كه سرانجام در سفر به مدينه به سال 179ق دستور داد امام علیه السلام را دستگير كرده و به بصره نزد عيسى بن جعفر منتقل نمايند.

امام مدت يک سال در زندان بصره بود. پس از آن به بغداد منتقل شد. شخصيت معنوى و الهى و نيز رفتار و اخلاق حضرت در زندان بگونه‏اى بود كه زندانبانان را تحت تأثير قرار مى‌‏داد.

كمالات نفسانى منشأ بروز امور خارق العاده و كرامت‌هاى زيادى از سوى پيشواى هفتم عليه السلام شده بود. از مظاهر دانش خدادادى پيشواى هفتم عليه السلام آگاهى وى از جهان غيب است. در منابع تاريخى و حديثى به موارد زيادى بر مى­‌خوريم كه امام كاظم عليه السلام از غيب خبر داده، رويدادهاى آينده را بازگفته، از زمان ولادت و مرگ افراد پرده برداشته و راز دل افراد را فاش ساخته است.

بُعد ديگر كمالات نفسانى امام كاظم عليه السلام برخوردارى آن حضرت از قدرت معنوى و نفوذ كلام در ديگران است. متأثر شدن بشر حافى و كنيز فرستاده شده توسط هارون به زندان نزد آن حضرت از اخلاق و رفتار و سخنان ارشادگرانه امام، اثبات كننده اين ويژگى ارزنده در وجود آن بزرگوار است.

تصرف در عالم وجود، كمال و قدرت خدادادى ديگرى است كه امام كاظم عليه السلام در پرتو تهذيب و تزكيه باطن از آن برخوردار بود، زنده كردن مرده، سرسبز كردن درخت خشک شده، تبديل عصا به اژدها و نقش شير به حيوان درنده و طى الارض از جمله موارد و مصاديق تصرف امام كاظم عليه السلام در عالم تكوين است كه در منابع حديثى و تاريخى بدآنها اشاره رفته است.

امام كاظم علیه السلام در سراسر عمر پر برکت خود نه تنها براى رفع گرفتاري‌هاى موجود شيعيان تلاش مى‏‌كرد، بلكه گاهى از حوادث ناگوارى كه در آينده ممكن بود براى آنان پيش بيايد جلوگيرى مى‏‌نمود. مطالعه و تأمل در مجموع فعّاليت‌های اصحاب نشان‌‏دهنده عنايت و توجه خاص حضرت موسى‏بن جعفر علیه السلام به امور مربوط به شيعيان بوده است1.

سالروز شهادت اما موسی کاظم علیه السلام را به پیشگاه حضرت ولی عصر عجل الله تعالی فرجه الشریف تسلیت می‌گوییم.

پی نوشت:

1) تاریخ زندگی امام کاظم (ع)، علی رفیعی، جلد 1، صص 1-218



:: موضوعات مرتبط: ویژه نامه , دین پژوهی , ,
:: برچسب‌ها: شهادت , ائمه(ع) ,
:: بازدید از این مطلب : 256
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : سه شنبه 22 ارديبهشت 1394 | نظرات ()
نوشته شده توسط : بیسیمچی


توجه به جایگاه و شأن رفیع امام عصر(علیه السلام)

نویسنده: ابراهیم شفیعی سروستانی




 
امام مهدی(علیه السلام) عصاره خلقت، خاتم اوصیا و وارث همه انبیا و اولیای پیشین است. چنان که در یکی از زیارات حضرت صاحب الامر(علیه السلام) خطاب به ایشان عرض می کنیم:
السَّلامُ عَلی وارِثِ الانبیاءِ وَ خَاتَمِ الاوصیاءِ.. المُنتَهَی اِلَیهِ مَواریثُ الانبیاءِ وَ لَدَیهِ مَوجُودٌ اثارُ الاصفِیاءِ. (1)
سلام بر وارث پیامبران و خاتم اوصیا... آن که میراث تمام پیامبران بدو رسیده و آثار همه برگزیدگان در نزد او موجود است.


:: موضوعات مرتبط: ویژه نامه , مهدویت , ,
:: بازدید از این مطلب : 436
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : شنبه 19 ارديبهشت 1394 | نظرات ()
نوشته شده توسط : بیسیمچی

 

سخنران: آیت الله محمد واعظ زاده خراسانیامام مهدی (عج) در قرآن، سنت و تاریخ

مطلع بحث

«وَ لَقَدْ کَتَبْنَا فِی الزَّبُورِ مِنْ بَعْدِ الذِّکْرِ أَنَّ الْأَرْضَ یَرِثُهَا عِبَادِیَ الصَّالِحُونَ‌. إِنَّ فِی هذَا لَبَلاَغاً لِقَوْمٍ عَابِدِینَ‌. وَ مَا أَرْسَلْنَاکَ إِلاَّ رَحْمَةً لِلْعَالَمِینَ‌»(1)
سوره ی انبیا مکی است؛ خداوند و پیامبر (صلی الله علیه و آله) آینده ی اسلام را تبیین کرده اند و حال آن که هنوز اسلام نوپا بود.
سخن ما به صورت فشرده درباره ی حضرت مهدی (عجل الله تعالی فرجه الشریف) حول سه محور است: قرآن، سنت و تاریخ.
 


:: موضوعات مرتبط: ویژه نامه , مهدویت , ,
:: بازدید از این مطلب : 425
|
امتیاز مطلب : 5
|
تعداد امتیازدهندگان : 1
|
مجموع امتیاز : 1
تاریخ انتشار : شنبه 19 ارديبهشت 1394 | نظرات ()
نوشته شده توسط : بیسیمچی

ولادت حضرت قائم علیه‌السلام

پیامبر اکرم (صلّی الله علیه و آله) فرموده‌­اند: شما را به «مهدى» (عجّل الله تعالی فرجه الشریف) مژده دهم1. مهدى از فرزندان من است، نامش نام من و کنیه‌‏اش کنیه من است، از نظر اخلاق و خلقت شبیه‌‏ترین مردم به من است، براى او غیبت خواهد بود تا این که مردم در آیین‏‌شان دچار گمراهى شوند. در آن زمان مهدى مانند ستاره فروزان به مردم رو مى‏‌نماید و زمین را از عدل و داد پر مى‏‌کند آن طور که از ظلم و ستم پر شده است2.

اعتقاد به ظهور یک منجى آسمانى، میان ملل و ادیان، مشترک است و از دیدگاه قرآن، حکومت آینده جهان در اختیار صالحان خواهد بود و آنان وارث زمین هستند. در اعتقاد مسلمانان اعم از شیعه و سنى آن منجى آسمانى که تشکیل دهنده حکومت واحد جهانى بر مبنای دین پیامبر است، حضرت «مهدى» (عجّل الله تعالی فرجه الشریف) است. حضرت مهدى (عجّل الله تعالی فرجه الشریف) در شرایطى پا به عرصه گیتى گذارد که خبر ولادت و غیبتش توسط پیامبر و اهل بیت آن حضرت بارها به مردم داده شده و جامعه اسلامى به ویژه شیعیان به او معتقد گشته بودند3.

ایشان در روایات به عنوان حضرت «ابوالقاسم»­، «قائم»، «منتظر»، «حجت»،«صاحب‏‌الامر»، «دوازدهمین خلیفه پیامبر» و غیر این‌ها نیز معرفى شده است، امّا مشهورتر از همه، نام «مهدى» است. این عناوین همه یک مصداق را معرفى مى‏‌کنند و مسلمانان این واژه‏‌ها و نام‌ها را فقط بر یک شخص منطبق مى‌‏دانند که همان «مهدى» موعود پیامبر است.

اوّلین کسى که واژه «مهدى» را به عنوان نام آن منجى بزرگ به کار برده و او را به این اسم معرفى کرده، شخص پیامبر اکرم (صلّی الله علیه و آله) است، به همین جهت تمام مسلمانان از هر فرقه و گروه، با این نام آشنا هستند و او را به عنوان دادگستر آینده جهان و موعود پیامبر مى‏‌شناسند4.

پی‌نوشت‌ها:

1) مسند احمد حنبل، جلد 3، ص 37

2) بحار الانوار، جلد 51، ص 72

3) راهنما شناسى، على نورى- صفر علیپور- آخوندى، جلد 1، ص 31

4) لسان العرب، جلد 15، ص 354



:: موضوعات مرتبط: ویژه نامه , مهدویت , ,
:: بازدید از این مطلب : 375
|
امتیاز مطلب : 5
|
تعداد امتیازدهندگان : 1
|
مجموع امتیاز : 1
تاریخ انتشار : شنبه 19 ارديبهشت 1394 | نظرات ()
نوشته شده توسط : بیسیمچی

وهابیت

با پیروزی انقلاب اسلامی در ایران، تشیع که مکتب و مذهبی برخواسته از متن قرآن و سنت است، جایگاهی ویژه در جهان پیدا کرد و اسلام ناب محمدی  صلی الله علیه و آله جایگزین اسلام آمریکایی شد و قلوب میلیونها مسلمان، خصوصاً نسل جوان جهان اسلام را به خود متمایل ساخت.

از آن زمان تاکنون منطقه خاورمیانه شاهد تحولات مهم و چشمگیری بوده است که سقوط صدام و جایگزینی یک حکومت شیعی درعراق و زمین گیر شدن اسرائیل در جنوب لبنان و موفقیت حزب الله در جنگ با رژیم صهیونیستی بخشی از این تحولات است.

این پیروزی‌ها، علاقمندان به تشیع را در جهان روز به روز افزایش داده است، از این رو وهابیت که دشمن کینه‌توز عقیدتی شیعه به حساب می‌آید از سال‌ها قبل با انتشار کتب و جزوات و با شبهه افکنی و اخیراً نیز با بمب گذاری و ترور و قتل بی‌گناهان تلاش‌هایی را آغاز کرده تا به خیال خام خود، جلو گسترش تشیع را در جهان بگیرد و اندیشه‌های خشک و ضد اسلامی خویش را توسعه دهد. و برای تحقق این امر میلیون‌ها دلار تاکنون هزینه کرده است اما در عمل راه به جایی نبرده است.

از آنجا که شبهات طرح شده توسط این گروه تکفیری و مسلمان کش و تفرقه انگیز، دارای ابعاد گوناگونی است، لذا تصمیم گرفته شد تا برای آشنا ساختن بیشتر کاربران گرامی با اسلام ناب و مکتب تشیع و نیز پاسخ گویی به اشکال‌ها و شبهه‌های مغرضانه آنان، ویژه‌نامه حاضر را در اختیار علاقمندان قرار دهیم تا از این رهگذر، بتوانند کاربران را بهتر نسبت به حقیقت این مذهب آشنا نمایند.



:: موضوعات مرتبط: ویژه نامه , دین پژوهی , ,
:: بازدید از این مطلب : 306
|
امتیاز مطلب : 5
|
تعداد امتیازدهندگان : 1
|
مجموع امتیاز : 1
تاریخ انتشار : 18 ارديبهشت 1394 | نظرات ()

صفحه قبل 1 صفحه بعد